Wat vraagt de klant?

De  We Are Hosting You partners komen regelmatig situaties tegen die vragen om een Cloud-oplossing. Wij laten u graag zien hoe u aan de groeiende vraag naar flexibele en schaalbare oplossingen kunt voldoen. Dit doen wij  aan de hand van drie praktijkvoorbeelden.

“Wij hebben behoefte aan externe, veilige opslag van onze data welke we altijd en overal kunnen benaderen.”

“Al mijn ICT-zaken centraal geregeld. Of het nu gaat om mijn website, dataopslag, of e-mailverkeer, ik heb altijd  één aanspreekpunt.”

“Mijn personeel moet overal kunnen werken. Een flexibele  werkplek thuis, op locatie en op kantoor, dat is wat we willen.”

“Onze Dossiers zijn goed beschermd en we kunnen er altijd bij.”

 

Veilige opslag en flexibele benadering van data

Een vraag die resellers krijgen is de vraag naar een veilige, externe dataopslag die vanaf elke locatie benaderbaar is. Een van onze partners heeft een oplossing gerealiseerd voor een advocatenkantoor in de omgeving van Amsterdam.

Dossiers zijn de belangrijkste werkmiddelen van een advocaat. Hierin staat allerlei vertrouwelijke informatie. Het is belangrijk dat deze documenten niet verloren gaan in geval van brand, diefstal of een kapotte harde schijf. Tevens zijn de medewerkers vaak onderweg en hebben behoefte aan toegang tot agenda’s, contactgegevens en e-mail waar ze zich ook bevinden.

Nu staan alle dossiers, facturen en andere documenten veilig in een eigen datacenter. Dit wordt gerealiseerd met het Hosted Desktop pakket dat onze partner heeft aangeboden. Er kan vanaf iedere locatie met een werkende internetverbinding ingelogd worden op de server waarna toegang wordt verkregen tot alle opgeslagen informatie. Dat is handig in gesprek met een cliënt, tijdens een reces of gewoon thuis achter de pc of op de bank.

Onze partner heeft voor dit advocatenkantoor een flexibele en veilige oplossing gevonden. Met behulp van Hosted Exchange kunnen de werknemers op elk moment zien wanneer de secretaresse een verandering heeft aangebracht in hun agenda en zijn ze continue op de hoogte van e-mailberichten. Op elke device, bijvoorbeeld een iPhone of Blackberry, hebben ze controle over afspraken en e-mail verkeer, ad hoc en buiten de deur.

Alle gegevens in het datacenter worden dag en nacht beschermd tegen spam en virussen. We Are Hosting You zorgt er voor dat er dagelijks een back-up gedraaid wordt. Onze partner beheerd zijn klant en voorziet in zijn behoefte. De klant kan altijd uitgaan van een veilige dataopslag.

“Zij kennen mij en ik ken hen, de oplossing is altijd dichtbij.”

Al het beheer bij één partij

De ZZP’er is een veel voorkomende klantengroep bij onze We Are Hosting You-partners. Deze klanten werken vaak vanuit huis waar geen noodzaak is aan een complexe netwerk en serveromgeving. Wel willen ze dat hun data veilig bewaard blijft en dat ze altijd en overal bij hun e-mail kunnen. Ook een goede website mag niet ontbreken!

Ook Frits vindt dit belangrijk. Hij werkt vanuit huis en is vaak de deur uit onderweg naar een klant. Hij heeft onze partner aangegeven dat hij regelmatig vergeet zijn back-up te draaien en bang is dat hij alle gegevens kwijt zal raken als zijn computer er mee stopt. Vandaar dat de partner heeft aangeboden, met behulp van Hosted SharePoint, Frits zijn data veilig op te slaan in het datacenter. Met deze oplossing is Frits verzekerd van een goede back-up en kan hij eenvoudig documenten aanmaken en/of aanpassen.

Tevens heeft de partner er voor gezorgd dat Frits gebruik kan maken van Hosted Exchange. Hij merkte op dat zijn klant er twee aparte agenda’s op na hield en dat hij zijn e-mail op twee verschillende plekken probeerde te managen, namelijk op zijn telefoon en op de computer thuis. Door Hosted Exchange is Frits nu in staat zijn agenda bij te houden waar hij ook is en heeft hij altijd controle over zijn e-mailverkeer.

Onze partner heeft veel van dit soort klanten. Wat zo handig is bij het gebruik van We Are Hosting You is dat hij zijn klanten altijd een totaaloplossing kan bieden. De klant heeft geen reden om over te stappen naar een andere dienstverlener en heeft altijd één vertrouwd aanspreekpunt. Dit is prettig voor de klant en zeker ook voor de reseller. Het beheer loopt via één systeem en de inkomsten blijven bij de reseller.

“Waar we ook zijn, altijd via één vast nummer bereikbaar.”

Overal die persoonlijke werkplek

Het aanbieden van Cloud-oplossingen biedt nieuwe mogelijkheden. Een mooi voorbeeld hiervan is een project dat één van onze partners heeft uitgevoerd bij een overheidsinstelling in de omgeving van Amersfoort.

Er is steeds meer vraag naar een flexibele werkplek. Medewerkers moeten  ongeacht de locatie of de computer zijn of haar werk kunnen doen. Door een verhuizing heeft de klant gekozen om te besparen op kantoorruimte. Aangezien er veel parttimers werken en men steeds vaker thuis werkt of onderweg is, is een vaste werkplek niet meer nodig. De werknemers kiezen bij binnenkomst een beschikbare werkplek en kunnen direct aan de slag. Om aan deze eis te voldoen heeft onze partner Hosted Desktop aangeboden.

Met Hosted desktop is de gebruiker in staat om vanaf iedere pc met een internetverbinding in te loggen op zijn persoonlijke account. Wanneer deze is ingelogd ziet hij zijn vertrouwde desktop met alle data en programma’s welke ter beschikking worden gesteld vanuit het datacenter. Omdat er gewerkt wordt met overheidsgegevens en kostbare licenties was een goede beveiliging bij dit project gewenst. Daarom wordt het inloggen extra beveiligd met Token Security.

Ook de telefooncentrale wordt Hosted aangeboden. Hosted VoIP zorgt ervoor dat het personeel zowel thuis als op locatie bereikbaar is via het telefoonnummer van de zaak. Er worden geen eigen telefoonkosten meer gemaakt omdat al het telefoonverkeer loopt via de lijn van de organisatie.

Barbera, ICT- en operationeel manager bij de organisatie, is zeer tevreden over de gang van zaken. “Het is goed om te zien dat mensen in dezelfde werkgroep gemakkelijk bij elkaar kunnen gaan zitten. Door de goede integratie en beschikbaarheid van data en telefonie kunnen collega’s, die een dag thuis werken, goed deelnemen aan de werkzaamheden. ”

Ook onze partner is blij met de gang van zaken. Op afstand heeft hij goede controle over de diensten en kan hij snel schakelen wanneer er vraag is naar nieuwe gebruikersaccounts of extra performance. Sinds de ingebruikname van de nieuwe oplossing zijn er acht nieuwe medewerkers bij gekomen welke snel en gemakkelijk hun eigen gebruikersaccount kregen. Met een aantal simpele klikken is het vlug geregeld zodat de nieuwe medewerkers snel toegang heeft tot de benodigde software die hoort bij zijn functie.